Social

#vise #vise cuplu #efect vise #vise comportament

Visele influenteaza relatia de cuplu

Visele pot afecta comportamentul din timpul zilei fata de partenerii de viata, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta britanici si americani.

In cadrul studiului, cercetatorii au incercat sa afle modul in care visele afecteaza viata de cuplu, implicit sentimentele partenerilor.

"Rezultatele aprofundeaza intelegerea pe care o avem asupra viselor, ca un factor (...) ce contribuie la procese importante ale unei relatii - mai ales iubirea, intimitatea si conflictul", au declarat autorii studiului pentru revista "Social, Psychological and Personality Science".

Asadar, in cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au analizat visele a mai multor voluntari, pe care i-au pus sa completeze si niste chestionare personale cu detalii despre ceea ce au facut in timpul zilei.

Rezultatele au fost unele uimitoare, deoarece, in cazul in care subiectii au visat ca sunt gelosi pe partenerul de cuplu, acestia aveau mai multe certuri si probleme in relatie a doua zi.

De asemenea, cand subiectii visau ca sunt infideli, intimitatea in cuplu scadea, fapt ce demonstreaza ca visele chiar de influenteaza viata.

"Dupa amintirea unui vis la trezire, continutul si emotiile sunt active in creier (...), iar acest lucru poate influenta comportamentul ulterior", se arata in studiu.

Sursa foto: gotquietsleep.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea