Social

Viscol la munte, circulatie ingreunata din cauza zapezii si a vantului

Viscolul a stricat weekend-ul turistilor aflati la munte. Vantul puternic a facut imposibila pornirea telegondolelor si a telecabinelor din Poiana Brasov, Busteni si Sinaia. Vijelia a inceput de sambata noaptea, cand mai multe schele metalice pe care erau montate panouri publicitare s-au prabusit. Pe toate drumurile din judet se circula in conditii de iarna, dupa ce rafalele de vant au adus zapada pe carosabil .

100 de oameni sunt blocati la peste 2.000 de metri, in Cabana Balea Lac, pentru ca telecabina a fost oprita din cauza vantului puternic. Au plecat sa se distreze la o nunta organizata la Balea Lac si au ramas blocati acolo, din pricina vremii. Din cauza viscolului, sute de turisti care si-au petrecut sfarsitul de saptamana pe Muntele Semenic au fost nevoiti sa coboare de pe munte inainte de terminarea distractiei. Mai multe utilaje de deszapezire au mers in fata coloanei de masini, pentru a le face drumul circulabil. Probleme au fost si in zona Padina, tot din Bucegi. 60 de turisti aflati la un hotel au fost coborati cu jeepuri, iar alti 11 care faceau drumetii pe jos au fost preluati cu masina de jandarmii montani. Vremea este instabila si in nordul tarii. Ninge in reprize, iar vantul viscoleste zapada pe carosabil. Circulatia pe drumul european 60 se desfasoara cu dificultate din cauza vizibilitatii reduse, iar politistii ii sfatuiesc pe soferi sa circule cu prudenta. La Novaci, in Gorj, 10 brazi au fost indoiti de vant si stau sa se prabuseasca peste casele din apropiere. Mai multe acoperisuri au fost smulse de pe case din Sibiu, Suceava si Botosani. Compania Electrica a anuntat ca, in zona sa de acoperire, 152 de localitati au ramas fara energie electrica. In judetul Buzau, sunt 49 de localitati afectate, in Cluj - 36, iar in Salaj - 30. De asemenea, 28 de localitati din Dambovita si 12 din Covasna nu au curent electric. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea