Social

#zika urgenta medicala globala #urgenta medicala globala #zika #tantar zika #transmitere zika #virusul zika

Virusul Zika decretat urgenta medicala globala

In urma intalnirii de ieri, oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii(OMS) au decretat ca virusul reprezinta o urgenta medicala globala.

Virusul se transmite foarte rapid si pe distante foarte mari. Expertii medicali sunt de parere ca virusul are consecinte devastatoare.

Virusul Zika reprezinta o urgenta privind sanatatea publica la nivel global care necesita o reactie rapida, anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), conform BBC News online.

Expertii medicali sunt preocupati ca virusul Zika se transmite foarte rapid si pe distante mari, consecintele fiind devastatoare.

In acest context, OMS a stabilit ca virusul este urgenta medicala mondiala, fiind in aceeasi categorie cu Ebola.

"Este vorba de un eveniment extraordinar, care necesita o reactie coordonata", a declarat Margaret Chan, directorul general al OMS. Acesta a mai precizat ca prioritatea o reprezinta protejarea femeilor insarcinate si tinerea sub control a tantarilor, potrivit mediafax.ro.

In urma intalnirii s-a stabilit ca activitatile de cercetare si modalitatile de contracarare a virusului vor fi accelerate.

Virusul a fost depistat pentru prima oara in mai 2015, in Brazilia. Acesta s-a raspandit rapid in peste 20 de tari. Numarul cazurilor ar putea ajunge anul acesta la trei-patru milioane de cazuri in America de Sud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea