Social

#virusul west nile #tantari #romania

Virusul West Nile in Romania: 42 infectati, 4 morti

Imbolnavirile cauzate de virusul west nile au ajuns la numarul de 42 in Romania, dupa confirmarea primului caz din judetul Dambovita.

Femeia in varsta de 64 de ani, din localitatea Ghirdoveni, este internata la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, iar starea sa actuala este favorabila.

Ca masura de precautie, donarea de sange a fost restrictionata in zona Moreni.

"Femeia din grupa de varsta de peste 60 de ani s-a prezentat la spital in data de 18 septembrie si a fost internata la Sectia de Boli Infectioase. I-au fost recoltate probe biologice, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Este, in continuare , internata, sub tratament, starea sa fiind una favorabila", a declarat Marinela Popa, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, citata de Romania Libera.

Centrul de Transfuzie Sanguina Dambovita a sistat, timp de 28 de zile, donarea de sange pentru persoanele cu domiciliul in zona Moreni.

Pana acum, cele mai multe cazuri de infectie cu virusul West Nile, transmis prin intepatura tantarilor, au fost semnalate in Bucuresti, unde 9 pacienti au fost diagnosticati.

Virusul a cauzat pana acum patru morti in Romania, de la inceputul anului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea