Social

#romania #west nile #tantari

Virusul West Nile in Romania: 2 morti, 7 bolnavi

Virusul West Nile , transmis prin intepatura tantarilor, a facut deja doua victime in Romania, iar alti sapte romani sunt infectati.

80 de romani au fost suspectati de infectie cu virusul West Nile , dar verificarile au aratat ca doar noua persoane au fost pana acum infectate in tara noastra.

"Cei doi oameni au murit pe 19 si 22 august, dupa o perioada de terapie, de internare, atat din cauza varstei, cat si faptului ca altul era cardiac. Cele sapte cazuri sunt in Galati, Teleorman, Dolj, Bucuresti, Constanta – in sud, comuna Baneasa- Dobrogea, doua cazuri Alba, judetul Sibiu – rural, un oier internat in Cluj, un caz de pe Valea Muresului ", a declarat Geza Molnar, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Realitatea.net.

Nu exista vaccin sau tratament pentru infectia provocata de virus. Simptomele includ greata, febra, voma si durere de cap . Boala afecteaza sistemul nervos , poate semana cu meningita sau encefalita, se poate intra chiar in "coma vigila", bolnavul pierzandu-si constienta si raspunzand doar la reflexe, potrivit Gandul.

Rata de mortalitate este mica, iar pacientii care supravietuiesc nu raman cu sechele. Pana acum, in Grecia si Bulgaria, opt persoane au murit din cauza infectiei, iar alte 300 doar s-au imbolnavit.

Cum te protejezi

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, spune ca prevenirea intepaturilor tantarilor este singura cale de protectie impotriva bolii.

"Am dispus masuri energice de atentionare a autoritatilor locale privind obligatia de dezinsectie care trebuie sa fie mai energice, de desecare a unor balti si sigur, o recomandare pentru populatie de a evita sa fiti intepati de tantari, de a purta haine cu maneca lunga, de a avea plase. Sunt cazuri sporadice deocamdata. Si aceste cazuri sunt inregistrate in alte tari apropiate Romaniei. Cred ca e important ca cetatenii sa inteleaga ca e mai bine sa fie preventivi", a declarat ministrul.

 

Citeste si

Virusul West Nile

"Tantarul urban", pericolul din subsolul blocului

Pericol in iarba: capusele care imbolnavesc de encefalita

Dupa ploi, invazie de tantari!
 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea