Social

#60 de minute #virus poliomielitic #tratament cancer #tumoare maligna #cancer

Virusul poliomielitic, eficient in tratarea cancerului

Virusul poliomielitic, care a generat paralizie in cazul unui numar foarte mare de copii pana in 1950, cand a aparut vaccinul, este acum folosit in tratarea cancerului.

O forma modificata a acestuia a fost injectata in tumorile cerebrale de catre cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, pentru cativa pacienti care au acceptat tratamentul experimental, in urma cu 3 ani.

Primii pacienti ai unuia dintre cercetatori, Jeff Fager, s-au vindecat complet de o forma de glioblastom, o tumora maligna care afecteaza sistemul nervos central. Povestea acestei descoperiri medicale de proportii a fost si ecranizata intr-un episod al seriei "60 de minute".

"Unul dintre oamenii de stiinta care au participat la proiect mi-a spus ca este nevoie de un criminal pentru a ucide un criminal, asa ca este nevoie de ceva extrem de nociv pentru a distruge o boala atat de puternica precum cancerul", a declarat producatorul seriei "60 de minute", Michael Radutzky, vizibil impresionat de descoperire.

Sursa foto: doctorsphysicaltherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea