Social

Virgil Magureanu, audiat din nou in dosarul mineriadei din iunie 1990

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Virgil Magureanu, a fost audiat de procurorii militari, ieri, pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, in dosarul referitor la mineriada din iunie 1990.


In timpul intalnirii lui Magureanu cu procurorii au fost luate in discutie o serie de probe legate de implicarea fostului sef al SRI in mineriada din iunie 1990, informeaza surse judiciare, care precizeaza ca, in momentul de fata, acesta are calitatea de martor in dosar.

La intrarea la audieri, virgil magureanu a calificat drept "bazaconii" informatiile potrivit carora, in timpul mineriadei, ar fi instigat pe cineva la retinerea unor manifestanti .

Precedenta audiere a fostului sef al SRI a avut loc luni, cand el a raspuns intrebarilor puse de procurorii militari cu privire la incidentele petrecute la Baneasa, in timpul mineriadei.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta privind mineriada din 1990 - in care sunt cercetate in jur de 20 de persoane, printre care si Ion Iliescu - include acuzatii precum subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal si crime contra umanitatii.

Sursele citate au precizat ca printre infractiunile despre care anchetatorii au date ca au fost comise in timpul mineriadei din 1990 se afla subminarea puterii de stat, subminarea economie nationale, distrugere , asociere in vederea comiterii de infractiuni, arestare ilegala si cercetare abuziva, lipsire de libertate in mod ilegal, aplicare de rele tratamente si crime impotriva umanitatii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea