Social

#afganistan #femei #hamid karzai #alegeri prezidentiale #drepturile_omului

Violul conjugal, legalizat in Afganistan

Presedintele afgan a promulgat o lege care transforma femeile in sclave conjugale. Femeile nu vor mai putea iasi din casa fara permisiunea sotului si nu isi pot refuza sotii, atunci cand ei vor sa intretina relatii sexuale.

Intr-o cursa stransa in alegerile prezidentiale din Afganistan, presedintele in exercitiu Hamid Karzai se bazeaza pe sprijinul minoritatii siite, promulgand legea care restrictioneaza drepturile femeilor, informeaza Cotidianul.

ONU sustine ca actul normativ legalizeaza violul conjugal si incalca principiul drepturilor egale din constitutia Afganistanului. In aceasta tara, siitii au Dreptul constitutional de a-si organiza viata familia autonom, pe baza legilor traditionale, dar legea fundamentala garanteaza drepturi egale intre barbati si femei.

Legea care prevede acordul sotului si pentru ca o femeie sa poata sa lucreze sau sa mearga la doctor a adus critici si din interiorul tarii. Humaira Namati, senatoare in Parlamentul afgan, crede ca legea reprezinta un pas inapoi care depaseste chiar regimul restrictiv al talibanilor: "Oricine se opune este acuzat ca e impotriva Islamului".

Hamid Karzai, presedinte al Afganistanului in ultimii 7 ani, a pierdut din popularitate in ultima vreme si este acuzat ca sustine legea pentru a castiga sprijinul electoral al siitilor, care formeaza

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea