Social

Violonistul rus Maxim Vengerov va sustine doua concerte la Bucuresti

Violonistul rus Maxim Vengerov va sustine doua concerte la Bucuresti pe 29 si 30 mai, impreuna cu Filarmonica "George Enescu" si va reveni in Romania pe 8 septembrie 2009 , la Festivalul "George Enescu", a spus reprezentantul organizatorilor, Mihai Constantinescu .

Vengerov va dirija filarmonica "George Enescu" la sfarsitul lui mai, iar din programul spectacolelor fac parte uvertura operei "Figaro" de W.A. Mozart, Simfonia a III-a de Brahms, si Concertul pentru vioara de Ceaikovski, unde solist va fi Razvan Hamza.

Vengerov a fost unul dintre capetele de afis ale editiei 2007 a Festivalului International "George Enescu", dar concertul sau a fost anulat, deoarece a suferit o luxatie la brat.

Vengerov a cantat alaturi de mari orchestre ale lumii, ca Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Philharmonic, The Singapore Symphony Orchestra. El canta la o vioara Stradivarius "Kreutzer" (1727).

Este profesor de vioara la scoala de muzica din Saarland (Germania) din octombrie 2000, iar in 1997 a devenit primul interpret de muzica clasica numit ambasador itinerant al UNICEF si s-a implicat in mai multe programe pentru copii, a sustinut concerte pentru copiii din Uganda, Thailanda, Kosovo sau pentru cei din Harlem.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea