Studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea Anglia de Est (UEA) si de la King's College a aratat ca o dieta bogata in flavonoide si antocianine, substante care se regasesc in capsuni, coacaze negre, mure si afine - poate duce la reglare mai buna a glucozei din sange.
Totodata, potrivit rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanti reduce si riscul de inflamatii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer.
"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regasesc in verdeturi si legume precum patrunjel, cimbru si telina, si asupra antocianinelor, regasite in fructe de padure, struguri negri, vin si alte fructe si legume de culoare albastruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scara larga, efectuate pe oameni, care examineaza modul in care acesti compusi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la Scoala Medicala din Norwich, citat de Mediafax.
Sursa foto: descopera.ro