Social

#diabet #vin rosu #prevenire diabet #frcute de padure

Vinul rosu si fructele de padure previn aparitia diabetului

Fructele de padure, dar si vinul rosu ajuta la reglararea nivelului de glucoza in sange si previn diabetul de tip 2, sustin cercetatorii britanici intr-un studiu publicat astazi, 20 ianuarie 2014, in "Journal of Nutrition".

Studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea Anglia de Est (UEA) si de la King's College a aratat ca o dieta bogata in flavonoide si antocianine, substante care se regasesc in capsuni, coacaze negre, mure si afine - poate duce la  reglare mai buna a glucozei din sange.

Totodata, potrivit rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanti reduce si riscul de inflamatii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer.

"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regasesc in verdeturi si legume precum patrunjel, cimbru si telina, si asupra antocianinelor, regasite in fructe de padure, struguri negri, vin si alte fructe si legume de culoare albastruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scara larga, efectuate pe oameni, care examineaza modul in care acesti compusi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la Scoala Medicala din Norwich, citat de Mediafax.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea