Social

#zaharvin #vin #imbolnavire #apa #vin ieftin #sulfiti #arome sintetice

Vinul ieftin, sursa periculoasa de imbolnavire

Patronatul National al Vinului avertizeaza populatia ca sortimentele de vin ieftin din magazine sunt o sursa periculoasa de imbolnavire, din pricina calitatii indoielnice si a substantelor folosite pentru simularea gustului acestei bauturi alcoolice. Nici vinul comercializat de tarani nu este mai sigur pentru sanatate, intrucat micii producatori adauga sulfiti pentru conservarea culorii si a mirosului.

Orice vin mai ieftin de 15 lei este de fapt un amestec de apa, zahar si arome sintetice, care sunt periculoase pentru sanatatea consumatorilor. Ovidiu Gheorghe, directorul Patronatului National al Vinului, a declarat pentru evz.ro ca vinurile ieftine sunt un cocktail daunator pentru sanatate:

"Vinurile care se vand in vrac la preturi intre 3 si cel mult 6 lei/litru pot contine chimicale daunatoare sanatatii. Asistam la o invazie de vinuri ieftine, care ar putea sa nu respecte legea [...]", avertizeaza Ovidiu Gheorghe.

Vinul cumparat de la tarani este si el sub standardele calitatii, spun expertii, intrucat i se adauga mult zahar pentru a fierbe mai repede, si sulfiti, pentru a se limpezi si a-si pastra culoarea, mirosul si gustul. Si vinurile ieftine de import sunt deseori de proasta calitate, tari precum Italia sau Spania axandu-si productia pe cantitate, nu pe calitate.

Sursa foto:hipparis.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea