Social

#vin #sticle vin #cerere vin #disparitie vin

Vinul ar putea sa dispara in curand la nivel mondial

Lumea s-ar putea confrunta in viitorul apropiat cu o penurie a vinului. Astfel, un pahar de vin rosu ar putea ajunge la preturi exorbitante in doar cativa ani, a anuntat Banca americana Morgan Stanley, intr-un studiu publicat miercuri.

Productia de vin mondiala a culminat in anul 2004, cand in acest sector s-a inregistrat "un exces de 600 de milioane de cutii cu sticle", a explicat Morgan Stanley. De atunci insa, productia a inceput sa scada din ce in ce mai mult, ajungand la un milion de sticle in 2012, cel mai redus nivel din ultimii 40 de ani.

Situatia s-a agravat din ce in ce mai mult in conditiile in care cererea mondiala de vin a inceput sa creasca din ce in ce mai mult, mai ales la noua burghezie rusa, chinezi si din alte tari emergente.

"In scurt timp, stocurile se vor diminua caci consumul va fi dominat de recoltele din anii trecuti, dar, cand si producția din 2012 va fi consumata, ne asteptam la o penurie cu un salt al cererii si al preturilor la export", au precizat reprezentantii Morgan Stanley.

Sursa foto: foodstory.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea