Social

#vine iarna # vremea se raceste #prognoza meteo #vremea #temperatura

Vine iarna! Vremea se raceste brusc in urmatoarea perioada! Cum va fi vremea pana pe 6 decembrie

In Romania vine iarna, nu doar calendaristic, anunta Administratia Nationala de Meteorolorgie (ANM). A nins deja in zonele montane, iar zapada va continua sa se aseze pe creste, dar si in zonele mai joase.

Temperaturile vor scadea in urmatoarea perioada in Romania, ajungand tot mai mult spre temepraturi negative. Iata cum va fi vremea pana pe 6 decembrie, potrivit ANM.

In Banat vremea va fi mai rece decat normalul perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 8 grade Celsius, iar minimele vor ajunge pana la -4 grade Celsius. In a doua perioada a intervalului vremea se incalzeste usor , maximele ajungand la 8-12 grade Celsius, iar minimele la 2-5 grade Celsius. Posibilitatile de precipitatii sunt ridicate in jurul datei de 29 noiembrie. Sunt asteptate precipitatii si in cea de-a doua saptamana a intervalului, insa acestea sunt moderate.

In Crisana temperaturile scad drastic in prima parte a intervalului. Minimele vor fi cuprinse intre -5 si -1 grade Celsius, iar macimele nu vor urca mai sus de 6 grade Celsius. Se va incalzi in a doua parte a intervalului cand maximele vor ajunge pana la 12 grade Celsius iar minimele vor fi de 2-5 grade Celsius. In perioada 28 – 29 noiembrie va ploua local, iar in cea de-a doua saptamana temporar probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi relativ ridicata.

Si in Transilvania vremea se raceste, minimele ajungand, in zonele depresionare si la -10 grade Celsius. Maximele vor oscila intre 0 si 2 grade in zonele joase, si 7 – 9 grade in cele de relief mai inalt. In cea de-a doua parte a intervalului vremea se va incalzi usor, maximele ajung pana la 12 grade, iar minimele situandu-se intre -2 si 2 grade Celsius. In jurul datei de 30 noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi conditii pentru precipitatii.

In Maramures, in prima parte a intervalului temperaturile vor fi mai scazute decat normalul perioadei. Minimele vor fi cuprinse intre -6 si -3 grade Celsius, iar maximele nu vor urca mai sus de 7 grade. In cea de-a doua parte a intervalului vremea se va incalzi usor, minimele fiind de 0-2 grade Celsius, iar maximele ajungand pana la 11 grade Celsius. Posibilitatea de aparitie a precipitatiilor este minima.

In Moldova temperaturile sunt normale acestei perioade. Minimele vor fi cuprinse intre 4-5 grade Celsius, iar maximele vor fi de pana la 8 grade Celsius. Vremea se va raci in cea de-a doua parte a intervalului cand minimele ajung la -2-0 grade Celsius, iar maximele nu vor trece de 2-5 grade Celsius. Incepand cu 29 noiembrie probabilitate de aparitie a precipitatiilor crestere simtitor, astfel incat se pot semnala temporar precipitatii slabe, pe arii restranse.

In Dobrogea, la inceputul intervalului temperaturile vor fi moderate. Minimele vor fi de 0-3 grade Celsius, iar maximele de 7-8 grade Celius. Vremea se incalzeste insa in cea de-a doua parte a intervalului, minimele fiind de 3-6 grade, iar maximele ajungand pana la 13 grade Celsius. In prima saptamana ploile vor fi cu totul izolate, dar dupa 29 noiembrie va creste probabilitatea de aparitie si se pot semnala temporar ploi slabe pe arii restranse.

In Muntenia vremea va fi mai rece decat normalul perioadei, in prima parte a intervalului. Media va scadea treptat de la 9 la 6 grade Celsius, in timp de temperaturile minime vor fi de -2-0 grade Celius. Vremea se incalzeste insa in cea de-a doua parte a intervalului, maximele urcand pana la 10 grade Celsius, iar minimele fiind de 0-3 grade Celsius. Dupa 29 noiembrie probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere, astfel incat se pot semnala local si temporar, fiind in general slabe.

In Oltenia, in zilele urmatoare, vremea se va raci usor, minimele fiind de -2-0 grade Celsius, iar maximele urcand pana la 5-9 grade Celsius. Temperaturile vor creste usor in peroada 29 noiembrie-1 decembrie, ajungand de la minime de 0-3 grade Celsius si maxime de 7-9 grade Celsius. Temepraturile vor scadea usor incepand din 2 noiembrie, ajungand la normalul perioadei. Minimele vor fi de -1 si 2 grade Celsius, iar maximele de 5-7 grade Celsius. In prima saptamana, precipitatiile vor fi cu totul izolate, dar dupa 29 noiembrie probabilitatea lor de aparitie va fi in crestere, astfel incat se pot semnala local si temporar, fiind in general slabe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea