Social

#vine iarna #ninsori #vremea #starea vremii #romania

Vine iarna in Romania! Vremea se raceste brusc si incep ninsorile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit acestei prognoze, temperaturile se vor raci dramatic in toata tara si incep ninsorile. Iata ce temperaturi ne asteapta in urmatoarele doua saptamani, potrivit ANM.

Banat 

In Banat vremea se raceste accentuat incepand de maine, 8 octombrie. Temperaturile vor scadea de la 26-27 de grade la 17 grade. Vor incepe apoi sa creasca usor, pana la inceputul saptamanii viitoare, cand vor ajunge la 24 de grade. Dupa aceea temperaturile vor scadea usor ajungand la medii de 15 grade, iar spre finalul intervalului temperaturile vor ajunge pana la 10 grade. In a doua parte a intervalului sunt asteptate ploi.

Crisana

Incepand de maine maximele vor scadea de la 27 la 17 grade Celsius. In urmatoarele zile vor creste insa usor, apoi vor scadea din nou, la finalul intervalului, maximele ajungand la valori de 9 grade Celsius. Va ploua pana pe 8 octombrie, iar dupa data de 12 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere. Izolat cantitatile de apa vor putea fi insemnate.

Transilvania 

In Transilvania maximele termice vor scadea pana pe 9 octombrie de la 28 la 17 grade celsius. Vor creste usor in intervalul 9 - 12 octombrie, apoi vor scadea treptat pana cand, la finalul intervalului, vor ajunge spre 6 grade. Vor fi ploi in intervalul 6–8 octombrie, pe arii restranse insemnate cantitativ. Dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

Maramures

Pana in data de 8 octombrie, maximele termice vor scadea de la medii de 26...27 de grade, spre 16 grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani, valorile maxime vor fi in crestere, iar in medie, acestea vor ajunge sa se situeze in jurul a 22 de grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou in scadere treptata spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere de la medii de 13...14 grade la inceputul intervalului, spre 6 grade, in data de 10 octombrie. Intre 10 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 10 grade, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul intervalului, spre 7 grade. Va ploua, pe arii restranse insemnat cantitativ, in intervalul 6–8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

Moldova 

In Moldova temperaturile scad incepand de maine, ajungand la macime de 18-19 grade. Vor creste apoi usor pana la 22 de grade, ca apoi sa scada treptat, pana la finalul intervalului ajungand la 8-10 grade. Va ploua, pe arii restranse insemnat cantitativ, pana pe 8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

Muntenia 

Si in Muntenia temperaturile scad brusc pana pe 9 octombrie, aungand la maxime de 21 de grade. Dupa acest interval temperaturile vor creste usor pana la 24 de grade, pe 13 octombrie, ca apoi sa continua sa scada, ajungand la finalul intervalului la 10-12 grade. Pana pe 8 octombrie, inclusiv, sunt asteptate ploi. Dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in usoara crestere. Izolat cantitatile de apa vor putea fi insemnate, mai ales la inceputul intervalului.

Oltenia 

In Oltenia, temperaturile vor scadea usor, ajungand de la 27 la 20 de grade, pana pe 9 octormbie. Apoi vor creste usor, ajungand la 23 de grade pe 12 octombrie. In a doua saptamana temperaturile minime vor fi in scadere ajunganfd pana la 8-10 grade spre finalul intervalului. Va ploua pana pe 8 octombrie, inclusiv, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate.

Vremea la munte

Si la munte vremea se raceste brusc, ajungand in urmatoarele zile la 9-10 grade, iar spre finalul intervalului la 2-4 grade celsius. Dupa data de 13 octombrie va creste din nou probabilitatea de aparitie a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea