Social

#gerul Bobotezei #prognoza meteo #vremea

Vine gerul Bobotezei! Temperaturi de minus 22 de grade

Adio, vreme de toamna! Meteorologii anunta ca, de joi, intram intr-un regim termic normal pentru aceasta data in partea de sud si in sud-est. In schimb, in zona de nord si cea montana se va instala gerul! Temperaturile scad pana la – 22 de grade Celsius!


Marti, cerul va fi temporar noros si vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, pe arii restranse in regiunile intracarpatice si la munte si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si, trecator, in Oltenia, Crisana si nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 grade in depresiuni si 7 grade in sud, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -11 si -1 grad.

La Bucuresti, vremea se va raci usor fata de ziua precedenta. Temperatura maxima va fi de 5...6 grade, iar cea minima de -7...-5 grade. 

Miercuri, cerul va fi mai mult noros in nord-vestul tarii, unde vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si precipitatiile, in general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse, ninsori in zonele de munte si mixte in rest. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 7 grade, iar cele minime intre -7 si 0 grade. 

In Bucuresti, miercuri dimineata vor fi conditii de ceata, apoi cerul va fi variabil peste zi, dar se va innora noaptea, dar cu sanse de fulguiala reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 3...4 grade, iar cea minima de -4...-2 grade.

Joi, vremea va deveni geroasa noaptea, mai ales in jumatatea de nord a tarii. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge, in general slab cantitativ, ziua local in nord-vest si la munte si izolat in rest, iar noaptea mai ales in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 grade in depresiuni si 6 grade in sud, dar minimele, in scadere accentuata fata de noaptea precedenta, se vor situa, in general, intre -15 si -5 grade.

In Bucuresti, cerul va fi innorat si, mai ales in a doua parte a noptii, va ninge, iar vantul se va intensifica. Temperatura maxima va fi de 4...5 grade, iar cea minima de -6...-4 grade.

De vineri, vremea se va raci accentuat si va fi geroasa, mai ales in vestul, centrul si nordul tarii. In regiunile extracarpatice si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, vor fi innorari in cea mai mare parte a intervalului, local si temporar va ninge, iar in Moldova, Dobrogea si Baragan, precum si la munte, vantul va avea intensificari, viscolind si spulberand zapada. in restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar izolat va fulgui, mai ales in Transilvania. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -13 si -3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -22 si -10 grade, usor mai coborate in depresiuni.

In Bucuresti, vremea va deveni deosebit de rece, geroasa noaptea. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in prima parte a zilei. Temperatura maxima va fi de -5...-3 grade, iar cea minima de -13...-11 grade.

In weekend, vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa in special dimineata si noaptea, la inceput in majoritatea regiunilor, apoi mai ales in nord si centru. Probabilitatea de aparitie a ninsorilor va fi mai ridicata sambata in sud si sud-est, iar de duminica, in special in vest, centru, nord si zona de munte.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea