Social

Vin sectele. Si ce daca?

Administratia franceza s-a dotat cu asa-numita „Misiune interministeriala de vigilenta si lupta contra derivelor sectare“ care i-a prezentat primului-ministru Francois Fillon un raport foarte .

 Derive sectare? Avem sub ochi vechea dezbatere menita sa fixeze frontiera libertatii religioase: unde se opreste dreptul fiecaruia de a crede in orice si oricum? Numeroase tari europene au adoptat legislatii focalizate exclusiv asupra bisericilor traditionale. Franta cultiva abordarea etatista: sectele sau religiile necrestine primesc autorizatia de a functiona, dar in conditii riguros supravegheate.

In SUA, dimpotriva: fiece asociatie religioasa - oricat de mica, de recenta sau de fistichie - obtine un statut legal si... egal. Prin 1999, Prima Doamna a Americii, Hillary Clinton, refuzase sa intre in Biserica Kretulescu din Bucuresti sub motivul ca statul roman nu-i recunoaste pe ...

 

Continuarea in Cotidianul 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea