Social

Vijelie: eu nu fac greseli de gramatica

Vali Vijelie nu face greseli de limba romana . Manelistul ne-a spus ca e foarte atent atunci cand scrie textele cantecelor, asa ca nu intelege de ce ar trebui sa apeleze la serviciile unui profesor, dupa exemplul colegului sau de breasla Liviu Pustiu'.

Extrem de deranjat de ideea ca in textele cantecelor sale s-ar fi putut strecura vreo greseala gramaticala, Vali Vijelie ne-a cerut sa-i oferim macar un exemplu: "Ati gasit asa ceva la mine? Eu nu fac greseli. Sunt foarte atent atunci cand compun textele." Ne-am conformat si am gasit rapid un raspuns la intrebarea domnului Vali Vijelie. Va oferim un citat din piesa " Te iubesc , te iubesc", din care rasare frumusete de scapare gramaticala: "Te iubesc, te iubesc/ Mai mult ca ochii mei/ Ce nu pot vede fara ei". Insa ce mai conteaza cat de pocit e verbul, cand iubirea e mare si, cu siguranta, oarba.



NU DA MEDITATII

George Pruteanu, unul dintre cei mai aspri critici ai cantaretilor de manele, a fost convins ca glumim cand l-am anuntat ca Liviu Pustiu' si-a luat meditator la limba romana. Profesorul si senatorul PRM ar refuza din start eventualele solicitari pe care ar putea sa le primeasca in acest sens din partea manelistilor. Si nu pentru ca nu ar aprecia eforturile invataceilor. "Este o gluma proasta . Nu asta este problema de fond, ci modul lor de viata. Textele sunt de asemenea factura, incat nu conteaza daca sunt corecte gramatical sau nu. Este bine ca se intereseaza de acest aspect", a precizat Pruteanu.



CORECTE, SI NU PREA

Am incercat sa aflam si opinia altor cantareti cu bube gramaticale, despre cat de mult conteaza ca mesajul cantat sa ajunga intr-o forma corecta la ascultatori. Versurile trupei Elegance sunt fara de prihana, dupa spusele jumatatii blonde a formatiei, Issa. "Versurile noastre sunt corecte, pentru ca stim sa vorbim limba romana", ne-a declarat protejata lui Costi Ionita. Issa spune ca in toata discografia lor s-au strecurat doua greseli, dar isi aduce aminte numai de una: "As vrea sa dau crezare la orice sarutare". Ea stie ca ar fi fost corect sa spuna oricarei sarutari, dar era prea tarziu cand a depistat greseala. Melodia fusese inregistrata si prelucrata. "Oricum, conteaza mai mult linia melodica si apoi mesajul", este de parere Issa.

TEXTIERII SUNT DE VINA

Luate la rost de fani pentru greselile de limba romana prezente in textele melodiilor, Raluca si Denisa de la Bambi au gasit o solutie pentru a avea versuri curate: piesele de pe ultimele doua albume au fost compuse de sora Denisa. "Noi cantam ceea ce primeam de la textieri. De asta am hotarat sa ne compunem singure piesele", ne-a declarat Raluca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea