Social

# varianta delta a coronavirusului #virgil musta #coronavirus #restrictii #avertisment

Vigil Musta, despre varianta Delta a coronavirusului: “Vor fi impuse noi restrictii”

Potrivit medicului Virgil Musta, de la spitalul de boli infectioase Victor Babe, Timisoara, noua varianta a coronavirusului ar putea face ravagii in aceasta toamna in Romania. Potrivit medicului, noua tulpina va ajunge in Romania cu noi restrictii impuse de autoritati, pentru diminuarea cazurilor de coronavirus.

 

“Situatia este usor alarmanta pentru ca peste 70 de tari se confrunta cu aceasta tulpina Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decat contagiozitatea tulpinei engleze, care la randul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Aceasta tulpina se va transmite mult mai repede decat celelalte. Pe de alta parte se stie ca formele clinice sunt mai severe cu aceasta noua tulpina, iar vaccinarea confera mai putina imunitate, astfel daca pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobandesc imunitate, in situatia tulpinei Delta, doar 88%, acelasi lucru se intampla si cu celelalte vaccinuri”, a declarat medicul Virgil Musta, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea