Social

#videoclip #fbi #viral #portret robot #perceptie #discrepante

Videoclipul care iti poate schimba perceptia despre tine

Un experiment social realizat de un artist pregatit de FBI poate schimba perceptia oamenilor asupra propriei persoane, ajutandu-i sa le creasca stima de sine si sa se vada mai frumosi.

Artistul Gil Zamora este profesionist la FBI in realizarea portretelor-robot ale suspectilor si colaboreaza cu politia din San Diego. El a iesit la pensie in 2011 si de curand a luat parte la acest experiment, care a devenit rapid viral.

Experimentul consta in realizarea unui portret-robot in functie de informatiile pe care le ofera modelul despre sine, in timp ce sunt despartiti de un perete, in asa fel incat sa nu se vada.. Apoi, Zamora realizeaza un al doilea portret al aceluiasi model, doar ca in functie de descrierea facuta de o a treia persoana pe care modelul de abia a cunoscut-o.

In urma acestui experiment, Zamora a observat ca diferentele dintre cele doua portrete sunt evidente si reflecta o mare discrepanta intre cum ne vedem noi insine si cum ne vad persoanele din jurul nostru.



Sursa foto: modista.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea