Social

#intretinere #scumpire #bucuresti

Videanu: "E posibil ca intretinerea sa creasca cu 100%"

Eliminarea sau reducerea subventiilor pentru apa calda si caldura nu au devenit inca oficiale, insa ministrul Economiei, Adriean Videanu, nu este optimist.

Videanu spune ca reducerea subventiei ar putea dubla costul intretinerii, insa masura nu-i va afecta pe cei cu venituri foarte mici, care ar putea primi subventii mai mari.

"Decizia este sa reducem subventia si e posibil ca si costul de intretinere sa creasca chiar cu 100%. In schimb, statul va trebui sa vina cu sistemul de protectie sociala , directionat catre cel care are nevoie. De exemplu, Videanu nu are nevoie. Sau, intr-un bloc, sunt sase societati comerciale si zece locatari . De ce sa-l subventionez pe cel care are venituri suficiente si sa nu plateasca pretul corect? Trebuie sa restructuram acest impaienjenis de masuri de protectie sociala, prin care aruncam inutil banii.

De ce sa dam subventie tuturor bucurestenilor, in loc sa-i dam o subventie mai mare celui care i-am redus pensia cu 15%, sa putem sa-i compensam, in aceasta perioada, incalzirea pe care o plateste", a spus Videanu, la B1 TV.

Oprescu vrea gratuitate pentru saraci

Sorin Oprescu, primarul capitalei, sustine subventiile totale pentru cei cu pensii si salarii minime, cu conditia ca cei cu salariu de 3.000 de lei sa plateasca integral caldura.

Pentru ca solutia primarul ar putea fi foarte greu de implementat, autoritarile locale lucreaza la un proiect care preverea reducerea partiala a subventiilor pentru toti bucurestenii.
 

Citeste si

Afla cu cat creste costul intretinerii in Bucuresti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea