Social

Victimele Revelionului: peste 10 mii de romani au chemat salvarea

Noapte deosebit de agitata pentru medicii de la urgenta. De la orele 22 si pana in jurul orei 4 s-au inregistrat aproape 10 mii de apeluri catre Salvare in toata tara. Cele mai multe apeluri au fost facute de cei raniti de exploziile petardelor in noaptea de Anul Nou sau cei care au intrecut masura paharelor cu tarie.

Focurile de artificii, petardele si pocnitorile au facut numeroase victime in Bucuresti. De ieri de la 7 dimineata si pana astazi la 7, numai in Bucuresti au fost inregistrate 430 de apeluri de urgenta, majoritatea victime ale exploziilor sau doborati de bautura.
In toata tara, peste 10 mii de petrecareti au solicitat asistenta medicala in ultima zi din 2005 si in dimineata Anului Nou.

In ciuda apelurilor la Salvare, noaptea de Revelion a fost relativ linistita pentru politistii bucuresteni. S-au inregistrat doar cateva altercatii provocate de indivizi care au baut cam mult, dar nici una nu s-a soldat cu raniri. Nici accidente n-au fost prea multe, in schimb pompierii au muncit non-stop. Au avut nu mai putin de 30 de interventii de la opt aseara pana azi dimineata, cele mai multe, la apartamente in care bucurestenii n-au stiut sa aprinda corect artificiile.

Din aproape toate cartierele Capitalei s-au primit apeluri la pompieri. Oamenii au reclamat ca li s-au aprins perdelele, covorul si lucrurile din casa de la artificii. Militarii au mai fost chemati la cateva tarabe si baraci unde se vindeau petarde si unde nu s-au respectat cele mai elementare reguli de prevenire a unui incendiu. Politistii de la circulatie au avut mai mult de lucru cu masinile venite in zonele in care s-a organizat Revelionul pe strada, decat cu accidentele. Au fost 6 incidente soldate cu 2 oameni raniti grav si alti 4 raniti usor. Toate aceste accidente s-au produs nu din cauza soferilor care consumasera alcool sau conduceau cu viteza, ci, surprinzator, din cauza pietonilor. Bucurestenii raniti nu au traversat pe verde sau pe zebra si nici nu s-au asigurat ca vine vreo masina. Este prima data dupa cativa ani cand in noaptea de Anul Nou nu se inregistreaza la politie nici o crima, talharie sau agresiune sexuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea