Social

#vicii #dependenta #speranta de viata # dependenta alcool #dependenta droguri #dependenta tigari #moarte prematura

Viciile iti scurteaza viata. Vrei sa vezi cu cat?

Dependentii de tigari, alcool si droguri isi pot calcula anii pe care ii mai au de trait cu ajutorul unui site creat special in acest sens. Treatment4addiction.com este un site conceput pentru a demonstra cat de periculoase sunt, de fapt, cele mai comune vicii.

Aplicatia care sta la baza calculului sperantei de viata se bazeaza pe un algoritm care foloseste durata medie de viata si varsta medie la care incep sa apara obiceiuile nesanatoase. Vestile nu sunt insa deloc bune pentru dependenti.

O singura tigara fumata iti reduce speranta de viata cu 14 minute, iar doua pahare de alcool servite zilnic iti scurteaza existenta cu 23 de ani. Consumatorii de cocaina pierd 5,6 ore la fiecare priza, dependenta reducandu-le speranta de viata cu 34 de ani.

In cazul consumului de heroina si amfetamine, speranta de viata a dependentilor se reduce cu 42 de ani, varsta medie a deceselor inregistrate in randul acestora fiind de 38 de ani.

Sursa foto: loveknowspeakdo.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea