Social

Vicepremierul are doctorat periculos

Superman traieste: in 12 luni rezolva definitiv problema medicamentelor si in doi ani, tot definitiv, problema asistentei medicale. Voiculescu ne linisteste: Tara poate fi salvata!

Voiculescu anunta un miniprogram de guvernare ce-i poarta numele, isi aroga atributii de si vrea sa conduca ministerele altora. S-a intimplat, ieri, intr-o conferinta de presa extraordinara, cind liderul Partidului Conservator a afirmat ca intra conditionat in Guvern . Scopul imediat: salvarea Romaniei.

Oda lui Dinu Patriciu

Voiculescu i-a multumit unui jurnalist pentru o anumita viziune publicata intr-un editorial: Spune ca, atunci cind oamenii din Top 300 se angajeaza, renunta la beneficii proprii si la familie si se angajeaza intr-un proces folositor societatii, tara respectiva poate fi salvata.

Deci, spre deosebire de mentalitatea romaneasca, unde, din pacate, un om care s-a realizat pe sine, un om care nu mai are nevoie de nimic material, are nevoi spirituale pe scara nevoilor umane si vrea sa dea...Vrea sa contribuie la bunul mers al societatii, daca ei sint convinsi, oamenii acestia, sa intre in Guvern, sa participe la guvernare, ca Romania poate fi salvata.

Aici ma refer si la Dinu Patriciu, aici ma refer la oamenii care in au demonstrat, au creat imperii si au demonstrat ca pot genera prosperitate pentru ei, pentru familiile lor si pentru salariatii lor. Daca vom reusi sa-i convingem pe acesti oameni sa se implice mai mult, sa creeze prosperitate pentru tara intreaga, vom fi cistigatori.

Conditiile lui Voiculescu

Desigur, intrarea in Guvern nu e simpla. Adica, stimate doamne si domni, nu voi intra in acest Guvern decit daca va fi foarte clar ce am eu de facut, care sint pirghiile pe care le am la indemina si termene la care trebuie sa realizez ce mi-am propus, programul lui Dan Voiculescu, s-a incurajat liderul PC.

Voi elabora un program, programul meu, programul lui Dan Voiculescu, a repetat Voiculescu. El spune ca a discutat pe aceasta tema cu premierul Tariceanu miercuri, timp de o ora. Am stabilit cu premi-erul ca in nici un caz nu sint de acord sa preiau atributiunile pe care le avea dl Copos. Daca vin in Guvern, trebuie sa reimpartim atributiunile intre cei trei viceprim-ministri, astfel incit primul-ministru, opinia publica si toata lumea sa cunoasca exact care cu ce se ocupa, si sa raspunda pentru domeniile pe care le coordoneaza.

Ca atare, eu nu voi prelua atributiunile dlui Copos, negociez cu premierul si cu colegii mei, dl Marko Bela si dl Pogea, reimpartirea atributiunilor, a aratat liderul PC .

Sa se faca dreptate in sistemul de pensii!

Ce are de gind Dan Voiculescu? Mi-am propus ca in urmatoarele sase luni sa reglementez prin activitatea pe care o voi depune in Guvern problema pensiilor, in sensul sa se faca dreptate, ca la ora actuala sistemul de pensii e nedrept. Mi-am propus ca intr-o perioada de 12 luni sa reglementez definitiv problema medicamentelor compensate, si mi-am propus ca intr-o perioada de 24 de luni sa rezolv problema asistentei medicale.

Dan Voiculescu merge si mai departe si declara ca ii este greu sa accepte o relatie de subordonare. Mi-e foarte greu sa am un sef, eu nu am mai avut sef in ultimii 20 si ceva de ani, si va fi un efort mare din partea mea, pe care sint dispus sa-l fac cu conditia sa stiu exact care e relatia mea cu seful meu.

Vrea sa salveze tara

Presedintele PC si-a incarcat discursul din fata jurnalistilor cu mici artificii si jonglerii care sa-l faca mai simpatic. A reluat (a nspea oara) cererea de a i se recunoaste ca n-a fost ofiter, agent sau colaborator al Securitatii.

Voiculescu a afirmat ca i-a trimis domnului Turcasiu sau cum... domnului Secasiu solicitarea de a i se verifica dosarul. Intrebat daca va primi de la Traian Basescu un cadou de tipul celui primit de Radu Stroe, Voiculescu a spus: Nu stiu despre ce este vorba, dar daca mie imi da vreo hirtiuta, va promit ca in clipa in care mi-a dat-o, v-o arat.

Reactii
Societatea civila: Nu Voiculescu!

Coalitia pentru o Guvernare Curata ii cere premierului Tariceanu sa nu il propuna pe Dan Voiculescu in functia de vicepremier. Argumentul invocat de asociatia civica este ca Dan Voiculescu nu si-a lamurit in mod clar originea averii, dar si relatiile economice cu Securitatea din regimul Ceausescu.

Exista oameni politici mai tineri si, deocamdata, necontroversati in Partidul Conservator care pot ocupa aceasta pozitie simbolica in Guvern, daca aceasta pozitie va mai exista, se spune in comunicatul Coalitiei pentru o Guvernare Curata. In numele Coalitiei semneaza reprezentantii mai multor asocialtii: APADOR-CH, Alianta Civica, Societatea Academica Romana, Freedon House si altele.

Liderul PC a vrut Baneasa

Dan Voiculescu a reusit, in februarie 2004, sa inchirieze prin firma sa, SC Baneasa Mall (fosta SC AIBB ), 20 de hectare din cele 39 aflate in proprietatea Aeroportului Bucuresti Baneasa. Contractul era extrem de profitabil: liderul PC urma sa plateasca lunar chirie un dolar pe metrul patrat, fara TVA, pe o perioada de 15 ani.

Intentia lui Voiculescu era sa construiasca in cea mai rivnita zona a Capitalei Centrul Comercial Baneasa, un proiect pe care se chinuieste de citiva ani sa-l puna in practica. Contractul de inchiriere obtinut pe vremea guvernului Nastase a fost anulat, pe 22 august 2005, de catre ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.

Afacerile mogulului

Presedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a detinut pachetul majoritar de actiuni in cadrul grupului Grivco . Holdingul desfasoara activitati in domenii precum comertul international, servicii bancare si financiare, agricultura, industrie si imobiliare.

Grupul Grivco este, de asemenea, proprietarul trustului media Intact, care cuprinde doua posturi nationale de televiziune, radiouri, ziare nationale si locale si o . In plus, liderul PC este fondatorul Fundatiei Umaniste Dan Voiculescu. 0 familiei Voiculescu este estimata la 350 de milioane de dolari, potrivit revistei Capital.

Berceanu, dat in judecata de Grivco

Grivco il va actiona in instanta pe parlamentarul PD Radu Berceanu, solicitind daune in valoare de doua milioane de euro, considerind ca declaratiile acestuia in privinta tranzactiilor cu energie electrica au prejudiciat firma, a declarat ieri presedintele director general al Grivco, Mihai Lazar.

Radu Berceanu a facut afirmatii false, pe care nu le-a probat, si pentru asta trebuie sa raspunda in instanta, a spus Lazar. Deputatul PSD Victor Ponta a acuzat, saptamina trecuta, firma Grivco, la care este actionar liderul conservator Dan Voiculescu, ca ar fi cumparat energie electrica de la stat pentru a o revinde la preturi cu mult mai mari.

Ulterior, senatorul PD Radu Berceanu a prezentat contracte incheiate imediat dupa alegerile generale din 2004 de Grivco, prin care firma a vindut unor societati de stat energie cumparata de la complexurile energetice Rovinari si Turceni.

Vicepremierul are doctorat periculos

Asociatia EDU CER a descoperit ca Dan Voiculescu se lauda cu un titlu de doctor obtinut la o universitate care nu organizeaza decit cel mult master.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Dan Voiculescu si-a luat doctoratul in Romania in 1977, apoi in Statele Unite, in 1991. Asociatia profesionala pentru educatie si cercetare EDU CER a descoperit insa ca cel de-al doilea titlu cu care se lauda Voiculescu nu putea fi obtinut la institutia indicata de acesta, Pacific Western University.

Conform paginii web a universitatii cu pricina, institutia nu acorda titluri de doctor in stiinte, nefiind acreditata sa organizeze studii doctorale. Astfel, daca a studiat vreodata la universitatea americana, Dan Voiculescu putea obtine cel mult o diploma de master.

Universitate de apartament

Nici o diploma eliberata de Pacific Western University nu pare a fi insa o recomandare pentru absolventi. Intrucit institutia se afla pe o lista neagra a universitatilor din America, fiind o institutie de risc maxim, diplomele sale nefiind recunoscute de mai nimeni, dupa cum a constatat EDU CER.

Universitatea se afla pe locul 9 in top 10 al universitatilor ale caror diplome pot fi periculoase pentru reputatie, iar aceste calificative le-a cistigat in urma unor controale ale US General Accounting Office, realizate la dispozitia Senatului american.

Scoala-fantoma

Cei de la EDU CER cred ca Voiculescu nu a calcat niciodata pe la scoala, caci universitatea organizeaza doar cursuri online, dupa cum precizau si inspectorii americani. EDU CER sustine ca va continua investigatiile privind studiile lui Voiculescu si activitatea lui academica.

Este interesant cum a primit gradul de profesor la ASE si care sint lucrarile lui stiintifice, spune Stefan Vlaston, presedintele EDU CER. Asociatia profesorilor i-a solicitat deja lui Tariceanu sa refuze nominalizarea lui Voiculescu in functia de vicepremier, avertizind ca falsul in actele de studii este o infractiune in spatiul european.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea