Social

#vaccin coronaviurs # infectii coronavirus #coronavirus #vaccin

“Viata va reveni la normal iarna urmatoare” este anuntul facut de unul dintre creatorii vaccinului Covid

Unul dintre creatorii vaccinului Covid produs de BioNTech/Pfizer a facut anuntul pe care il asteapta toata lumea. Potrivit acestuia viata ar trebui sa revina la normal iarna urmatoare.  

 

Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, a vorbit si despre faptul ca in urma vaccinarii transmiterea virusului in masa s-ar diminua, rezultand o "reducere dramatica a cazurilor".

"Sunt foarte increzator ca transmiterea de la om la om va fi redusa cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient - poate nu 90% dar poate 50% - insa nu trebuie sa uitam ca si asta ar putea duce la o reducere dramatica a raspandirii pandemiei", a spus el.

Saptamana trecuta, BioNTech si co-dezvoltatorul Pfizer au spus ca analizele preliminare arata ca vaccinul lor ar putea preveni mai mult de 90% din populatie sa se infecteze cu Covid-19.

Aproximativ 43.000 de oameni au participat la testarea vaccinului produs de BioNTech/Pfizer. Mai mult, profesorul Sahin a declarant in timpul unui interviu acordat pentru BBC One ca se astepta la analize suplimentare pentru a arata ca vaccinul va reduce transmiterea intre oameni precum si oprirea aparitiei simptomelor la cineva care a facut vaccinul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea