Social

#demisie #ministru #roman

Viata romanilor, afectata de demisia ministrilor PSD

Criza politica se vede in buzunarele romanilor. Dupa ce ministrii PSD si-au anuntat demisia, pe piata financiara au inceput sa apara efectele: leul s-a depreciat, nivelul bursei a scazut. Insa tot ieri a intrat in vigoare si noul nivel al accizelor, care creste preturile la mai multe produse precum alcool, tigari, carburant.

Ultimele evenimente de pe scena politica romaneasca au efecte directe si asupra tarii, dar si a romanilor. Ieri, dupa anuntul destramarii coalitiei de guvernare, au inceput sa apara semnale si la nivel international: FMI a avertizat asupra posibilitatii ca acordul Romaniei cu insitutia financiara sa fie rupt, scaderea ratingului de tara, dar si caderea Bursei si scaderea leului in fata monedei europene.

Potrivit Evenimentul Zilei, doar interventia BNR, chiar si indirecta, a mai putut salva leul, in cursul zilei de ieri. Printr-un gest necugetat, politicienii au dat cu piciorul eforturilor BNR de a mentine leul suficient de puternic incat peste saracirea populatiei din cauza crizei sa nu se suprapuna un nou val de scumpiri , sunt de parere specialistii.

Ieri a intrat in vigoare si noul nivel al accizelor, acceptat la nivel european. Astfel, preturile de anul viitor ale tigarilor, bauturilor alcoolice, cafelei si electricitatii, adica pentru toate produsele accizabile, vor fi mai mari, datorita cresterii accizelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea