Social

#bucuresti #benzina #tarif #taxi

Vezi ce companii de taxi cresc tarifele in Bucuresti

10% dintre transportatorii bucuresteni au cerut oficial majorarea tarifelor de taxi. Afla care sunt companiile de taximetrie care au marit deja preturile.

Directorul adjunct al Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, Valentin Dobre, a explicat ca taximetristii nu pot mari tarifele inainte de a depune o cerere insotita de un formular de fundamentare la Primarie.

"Transportatorii au fost chemati la noi pentru a-si justifica fisele de fundamentare in baza carora au cerut majorarea tarifelor. Ei au solicitat majorari si pana la 3,5 lei pe kilometru , cat este maximul prevazut in hotararea CGMB. In cateva cazuri s-a constatat ca 60 la suta din justificarea noului pret il reprezenta combustibilul. Aceste solicitari au fost respinse", a declarat Valentin Dobre, citat de Gandul.info.

Taxi Cobalcescu a inceput sa creasca tarifele chiar inainte de a obtine acordul Directiei Transporturi, dar a primit apoi aprobarea pentru scumpire . Tarifele au fost majorate cu 20% pentru cele 1.000 de masini ale companiei.

Autoritatile au mai aprobat majorari de tarife companiilor de taxi Apolodor, Granit, Trans Auto, Hello Taxi, Nova Taxi, Domino si peste 200 de taximetristi persoane fizice autorizate.

Potrivit Hotararii CGMB nr. 178 din 2008, tariful maxim este de 3,5 lei pe kilometru. Cele mai multe companii de taxi practica acum un pret de 1,39 lei pe kilometru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea