Social

#uniforma #elevi #scoala

Vezi cat va costa uniforma scolara, ce ar putea deveni obligatorie in toamna

Uniforma scolara ar putea redeveni obligatorie incepand cu noul an scolar. Vezi care este costul celor doua uniforme, de vara si de iarna.

Proiectul de lege initiat de catre deputatul PDL Cezar Preda prevede obligativitatea uniformei scolare in scoala primara si gimnaziu.

Uniforma propusa in proiectul legislativ include pantalon, respectiv fusta, cravata, respectiv esarfa, sacou si camasa cu maneca lunga, pentru sezonul rece, respectiv vesta si camasa cu maneca scurta pentru sezonul cald, plus un ecuson cu numele si sigla unitatii de invatamant, potrivit Gandul.info.

O uniforma va costa 200 de lei, astfel ca parintii vor fi nevoiti sa cheltuiasca 400 de lei pe an pentru asigurarea celor doua uniforma necesare elevilor, de vara si de iarna.

Legea prevede si interdictia vanzarii de alcool si tigari catre elevii imbracati in uniforma.

Ministerul de Finante ar putea asigura costurile uniformei scolare pentru familiile care au venituri foarte scazute.

"Avem si studii sociologice care arata ca 98% dintre parinti sunt de acord cu obligativitatea uniformei. Ma bat pana la capat pentru aceasta lege, ma duc in orice spatiu public sa o sustin si la 15 septembrie va fi aplicata", a explicat Cezar Preda, citat de Gandul.info.


Crezi ca uniformele scolare obligatorii ar trebui reintroduse?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea