Social

#gheorghe mencinicopschi #mezeluri

Vezi care sunt cele mai periculoase mezeluri

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, presedintele Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza asupra consumului de mezeluri in exces. Vezi care sunt cele mai periculoase mezeluri din magazine.

Cele mai periculoase produse din carne din comert sunt afumaturile. Fumul la care sunt expuse mezelurile favorizeaza aparitia cancerului, a explicat dr. Mencinicopschi.

Cremvurstii si salamurile contin tocatura de oase , tendoane, pielite, slanina si sorici si pot provoca toxiinfectii alimentare, alergii, rinite sau eruptii pe piele.

Parizerul si sunca taraneasca contin, in cea mai mare proportie, slanina. Acestea contin urme de oase si, chiar daca ofera o stare de satietate, sunt greu de digerat. 

Pastrama de porc si kaizerul sunt injectate cu solutii cu sare si cu conservanti . In urma procesului de afumare, pastrama contine adesea hidrocarburi cancerigene.

Carnatii sunt printre mezelurile care contin cei mai multi conservanti daunatori in cantitati mari nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

Prof. dr. gheorghe mencinicopschi a explicat ca 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul bolilor pulmonare cronice, potrivit Libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea