Social

#masina #rovinieta #pret rovinieta # scumpiere rovinieta

Vesti proaste pentru soferi: rovinietele se scumpesc cu 66%

Autoritatile vin cu o noua veste proasta pentru conducatorii auto, dupa modificarile codului rutier care i-ar putea lasa fara permis chiar si pentru sase luni. Rovinietele se scumpesc cu pana la 66%, insa vor fi mai ieftine pentru o valabilitate mai mica si in cazul vehiculelor de transport marfa, si persoane, potrivit unui nou proiect DPIIS de modificare a legislatiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere.

Astfel, in curand, soferii de autoturisme vor trebui sa plateasca pentru o rovinieta valabila 7 zile suma de 5 euro, in timp ce pentru una de 30 de zile sau 12 luni, 10, respectiv 32 de euro, cu TVA.

In prezent, preturile rovinietelor, pentru aceeasi perioada de valabilitate, sunt de 3, 7 si 28 de euro.

Pentru o rovinieta valabila 10 zile, pretul propus este de 6 euro. In cazul vehiculelor de transport marfa de pana la 3,5 tone, preturile rovinietelor pentru 7 si 12 vor fi de 7 euro, respectiv 100 de euro, insa acestea vor scadea in cazul valabilitatii de 30 de zile de la 16 euro la 14 euro.

Sursa foto: capital.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea