Social

#platire taxe #taxe romani #taxe #romani #posturi part-time #part-time

Vesti proaste pentru romanii care lucreaza part-time! Vor plati mai multe taxe

Romanii care lucreaza part-time vor plati mai multe taxe catre stat de la 1 iulie. Acest lucru se intampla deoarece statul doreste sa taxeze munca part-time la fel ca pe cea cu norma intreaga.

Astfel, firmale care au angajati care lucreaza 2, 4 sau 6 ore trebuie sa achite contributii sociale mai mari. Aceasta decizie a fost luata deoarece peste 360.000 de romani figureaza in acte cu un singur job, part-time, platit in medie cu 500 de lei. Oficialii din Finante sustin ca multi dintre patroni incheie contracte part-time si le dau angajatilor bani la negru.

Masura se va aplica doar angajatilor part-time care nu mai au nicio alta sursa de venit, adica niciun contract de munca sau pensie si care castiga sub 1.065 de lei net pe luna. Practic, pentru angajatii care lucreaza 2, 4 sau 6 ore, patronii vor achita aceleasi contributii ca pentru angajatii cu norma intreaga si un salariu minim pe economie, potrivit stirileprotv.ro.

Prin aceasta masura. Ministerul Finantelor doreste sa aduca la lumina salariile din asa-numita zona "gri" a economiei in care, sustin oficialii, patronii platesc o parte din salarii in plic, fara sa apara in acte.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea