Social

#vremea pe litoral #neversea # vremea in weekend #prognoza meteo #ploi #vremea #festival #instabilitate atmosferica

Vesti proaste pentru romanii aflati pe litoral! Meteorologii au anunat ploi si vijelii pentru acest weekend

Weekendul acesta are loc celebrul festival Neversea, iar mii de oameni se vor afla pe litoral. Pentru acest final de saptamana meteorologii anunta insa ploi si vijelii, insotite de grindina, in intreaga tara, inclusiv pe litoral.

Instabilitatea atmosferica incepe de joi, 6 iulie. Pe litoral vremea va fi in general fumoasa in cursul zilei, insa norii isi vor face treptat aparitia in cea de-a doua parte a zilei, iar spre seara vremea va deveni instabila. Se vor inregistra averse insotite de descarcari electrice si grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecãtoare. Temperaturile maxime se vor incadra astazi intre 25 si 28 de grade Celsius.

In Bucuresti vremea va fi deosebit de calda, maximele urcand pana la 31 de grade Celsius. Spre finalul zilei cerul se va innora si pploile isi vor face simtita prezenta. Se anunta ploi slabe, de scurta durata, insotite de descarcari electrice.

Si restul tarii se afla sub avertizare de ploi. In sud si in sud-vest, va fi o vreme deosebit de calda, iar fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii restranse dupa-amiaza si cu caracter local seara, cu precadere in Dobrogea si jumatatea de est a Munteniei. cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, in special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22...23 de grade in extremitatea de nord a tarii si 33...34 de grade in cea de sud-vest. Izolat este asteptata grindina.

Vineri instabilitatea atmosferica se va accentua pe litoral, unde sunt asteptate ploi de scurta durata si descarcari electrice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 29 de grade Celsius.

In Bucuresti cerul va fi mai mult noros si vor fi condiții de ploaie de scurta durata. Temperaturile maxime vor urca pana la 28 de grade Celsius.

In restul tarii vremea va fi in general frumoasa, iar cerul variabil. La munte sunt anuntate ploi de scurta durata. incepand de seara, insa, instabilitatea atmosferica se va accentua in Nord, in Centru si in Est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 32 de grade Celsius.

Sambata pe litoral vremea va fi in general instabila in special in a doua parte a zilei si in cursul noptii. Vor fi innorari temporar accentuate si sunt asteptate averse insotite de descarcari electrice.

In Bucuresti cerul va fi mai mult senin in prima parte a zilei, urmand ca pe seara sa-si faca prezenta norii. Vor fi conditii de averse insotite de vijelii si descarcari electrice. Temperatura maxima va fi de 31-32 de grade Celsius.

Sambata in zonele montane si submontane, dar si in regiunile sud-estice vremea va fi in general instabila in special in a doua parte a zilei. Vor fi innorari temporar accentuate si local averse si descarcari electrice. Pe alocuri sunt asteptate caderi de grindina.

Mai multe detalii despre vreme poti gasi si pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea