Social

#triplare preturi # preturi caldura #bucuresteni #caldura #subventii

Vesti proaste pentru bucuresteni! Pretul la caldura de tripleaza!

Sunt vesti proaste pentru bucuresteni. Facturile la caldura se pot tripla in aceasta iarna, iar primaria Capitalei nu are bani pentru subventionare.

 

In aceste conditii locuitorii Capitalei se intreaba cat de mari vor fi costurile pentru facturile la incalzire. Avand in vedere lipsa banilor de la primarie, preturile facturilor ar putea creste exponential, pana la a fi chiar triple in perioada urmatoare. 

Singura speranta a ramanilor ramane la Guvern. Nicusor Dan, edilul Capitalei, a anuntat ca miercuri va fi comunicata o decizie privind pretul final al gigacaloriei. 

Nicusor Dan a afirmat ca a cerut 968 de milioane de lei sprijin de la Guvern, pentru a putea acoperi scumpirile de pe piata. Gigacaloria ajunge in Bucuresti la 506 lei, inainte de 1 noiembrie. Din aceasta suma bucurestenii palteau doar o treime, respectiv 164 de lei, restul fiind acoperiti de primarie.

In urmatoarea perioada bucurestenii vor ajunge sa vada un pret al gigacaloriei de 980 de lei, potrivit primarului Nicusor Dan. In cel mai bun caz, daca vin banii de la guvern, oamenii vor plati tot 164 de lei, pretul vechi. Daca nu, 640 de lei, acesta fiind cel mai negru scenariu, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea