Social

#progres medical #scadere rata mortalitate #tratare boli #rata mortalitate

Vesti imbucuratoare. Vom trai mai mult!

Ultimele statistici la nivel mondial ale cercetatorilor in domeniul sanatatii arata ca speranta de viata a oamenilor a crescut, in medie, cu sase ani fata de 1990.

Nivelul a crescut datorita scaderii ratei mortalitatii din cauza cancerului si bolilor cardiovasculare in tarile bogate si a cresterii ratei de supravietuire a bolnavilor de tuberculoza, diaree si malarie in tarile sarace, arata analiza, citata de Mediafax.

"Progresul pe care il vedem in lupta impotriva unei varietati de boli si rani este bun, remarcabil chiar, dar putem si trebuie sa facem lucrurile mai bune", a declarat Christopher Murray, profesor la Universitatea Washington din Statele Unite, cel care a condus studiul.

Potrivit acestuia, unele boli cronice importante au fost neglijate si devin periculoase, dobandind potential mortal, mai ales in ceea ce priveste afectiunile provocate de droguri, ciroza ficatului, diabetul si bolile renale.

Echipa condusa de Murray vorbeste si despre un "succes amar". Desi numarul deceselor provocate de HIV/SIDA a scazut, la nivel mondial, in fiecare an de la varful inregistrat in 2005, HIV/SIDA ramane in continuare cea mai importanta cauza de deces prematur in 20 dintre cele 48 de tari din Africa subsahariana, mai scrie Mediafax.

Sursa foto: lejlakazinickreho.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea