Social

#zimbru nascut in libertate #zimbru #carpati #romania

Vesti bune! Primul pui de zimbru nascut in libertate, in muntii Fagaras

S-a nascut primul pui de zimbru in libertate, dupa 200 de ani. Populatia de zimbri era pe cale de disparitie, pana cand, cu eforturi uriase s-a deschis o rezervatie naturala si ani de zile oamenii s-au chinuit sa salveze aceste animale.

In primavara anului trecut Conservation Carpathia a reintrodus in libertate zimbrii, in zona lacului Pecineagu. Anul acesta, primul pui de zimbru a fost nascut in libertate, semn ca exista speranta pentru populatia de zimbri. 

„Dar ce avem noi aici? Va spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor il putea oferi Muntilor Fagaras, primul pui de zimbru, vitel, nascut in libertate!

Zilele trecute echipa noastra de rangeri a vazut in turele de monitorizare ca turma de zimbri eliberata primavara trecuta pazeste cu mare iscusinta un ghem dragalas de blana, de numai cateva saptamani.
Suntem foarte bucurosi sa vedem ca se confirma faptul ca Muntii Fagaras sunt un loc bun pentru zimbri, ca acestia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea in natura este unul dintre cele mai importante semne care arata viabilitatea populatiei unei specii.
Continuam sa il monitorizam pe cel mic impreuna cu intreaga turma de zimbri care se simte tot mai acasa in Muntii Fagaras.
In comentarii veti gasi mai multe imagini cu noul locuitor al Muntilor Fagaras”, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de  Conservation Carpathia .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea