Social

#daniel constantin #ministrul agriculturii #pret legume # pret fructe

Vesti bune: Preturile legumelor si fructelor nu se vor majora in perioada urmatoare

Pretul legumelor si fructelor nu va creste in perioada urmatoare, este de parere Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

"Nu cred ca vor fi mariri de preturi in aceasta perioada, mai ales la legume-fructe, pentru ca incep sa apara produsele romanesti si atunci nu cred ca putem vorbi de scumpiri", a spus Constantin in cadrul unei conferinte de presa.

Pe de alta parte, ministrul este de parere ca statul ar putea sa intinda o mana de ajutor agricultorilor prin parteneriate public-private pentru infiintarea de depozite de fructe si legume. Acest lucru ar putea avea ca principal efect scaderea preturilor la aceste produse.

"Producatorul sa se ocupe de productie, asa cum este normal, depozitul respectiv, comerciantul, sa se ocupe de vanzarile celor care sunt in grupul respectiv de producatori. In felul acesta cred ca putem sa avem produse si mai ieftine, de o calitate si mai buna, si producatorul sa se ocupe de ceea ce a invatat si sa beneficieze de profitul respectiv. Aceste parteneriate se vor desfasura pe o perioada de cinci sau zece ani, in functie de cum vor iesi calculele economice, dupa care daca organizatia respectiva a manifestat progres in desfasurarea activitatii, statul se va retrage si va ramane organizatia respectiva cu acel depozit", a explicat Daniel Constantin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea