Social

#decoperire tratament coronavirus #tratament coronavirus # coronavirus china #china

Vesti bune! China a descoperit tratamentul eficient impotriva coronavirusului

Primim vesti bune din China. Cercetatorii chinezi au anuntat ca au descoperit care este cel mai eficient tratament impotriva coronavirusului. Este vorba despre un medicament antiviral denumit Favipiravir.

Favipiravir este un medicament pentru gripa, aprobat pentru utilizare clinica in Japonia inca din 2014. Se pare ca acesta nu are reactii adverse evidente in studiul clinic, a declarat intr-o conferinta de presa Zhang Xinmin, directorul Centrului National pentru Dezvoltare Biotehnologica, aflat sub autoritatea Ministerului Stiintei si Tehnologiei din China, potrivit cancan.ro.

Medicamentul a fost deja testat in Shenzhen pe 80 de pacienti care au participat la un studiu clinic, dintre acestia, 35 de persoane au fost tratate cu Favipiravir, iar 45 au fost inclusi intr-un grup de control.

Potrivit cercetarii persoanele care au luat Favipiravir s-au vindecat intr-un timp mai scurt, spre deosebire ce persoanele incluse intr-un grupul de control. Echpa de medici care a efectuat cercetarea a recomandat folosirea Favipiravirului ca metoda de tratament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea