Social

#producatori tigari #inchidere fabricitigari #fabrici tigari #tigari

Veste soc! Se inchid fabricile de tigari!

Fabricile de tigari ar putea fi inchise, daca noua lege intra in vigoare incepand cu luna mai. Noua directiva obliga producatorii de tigari sa modifice compozitia amestecului de tutun, iar pachetele vor trebui sa aiba avertismente pe 65% din suprafata.

 

Pentru a schimbara liniile de productie si pachetele de tigari, producatorii sustin ca au nevoie de cel putin sase luni. Astfel, acestia ar fi nevoiti sa inchida pentru o perioada fabricile.

Reprezentantii industriei de tigarete spun ca nu stiu cum arata proiectul de lege prin care va fi transpusa Directiva europeana a tutunului, care va intra in vigoare la 20 mai 2016, potrivit digi24.ro.

Mai mult, noile cerinte le aduc producatorilor de tigari cheltuieli suplimentare de pana la 35 de milioane de euro.

"Daca legea va fi gata la 20 mai, noi vom putea fi gata cu produsele conforme cam de Craciun. Riscam o criza a tigaretelor legale in perioada verii, pentru ca este perioada de varf", declara Gilda Lazar, reprezentant producator de tigari, pentru digi24.ro.

Ministerului Sanatatii isi mentine cu fermitate pozitia: "Decizia unanima a fost ca aceasta directiva va fi transpusa la termenul prevazut, respectiv 20 mai 2016, iar toti producatorii de tutun pot solicita informatii privind implementarea acestei directive", declara Mihaela Tanase, consilierul ministrului Sanatatii.

Sursa foto: ziarulfaclia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea