Social

#scumpire benzina #pret carburant #scumpiri #pret benzina

Veste proasta. Benzina ajunge la 6,5 lei!

De cateva zile, dolarul continua sa creasca intr-un ritm accelerat, iar valoarea lui va fi resimtita cat de curand si in pretul benzinei. Specialistii estimeaza ca pretul carburantului ar putea ajunge la 6,5 lei.

De la inceputul anului si pana acum, moneda americana s-a scumpit cu 13%. "Scumpirea dolarului este cu mult mai periculoasa decat aceea a francului elvetian, intrucat afecteaza pretul benzinei si al altor produse", a comentat pentru evz.ro Claudiu Cazacu, analist-sef al X-Trade Brokers Romania.

Cresterea pretului benzinei se va reflecta la randul ei intr-o serie de scumpiri in lant, in special a marfurilor care inglobeaza in pret si costul transportului. Expertii estimeaza ca daca acum dolarul este 4,2 lei, pana la finalul anului ar putea ajunge la 4,6 lei.

In aceste conditii, specialistii in economie prognozeaza o revenire rapida a pretului benzinei la 6 lei, pentru ca, spre final de an, sa ajunga chiar 6,5 lei.

Sursa foto: ziarulnational.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea