Social

#circulatie transfagarasan #trafic transfagarasan reluat #transfagarasan

Veste buna: s-a deschis circulatia rutiera pe Transfagarasan

Veste buna pentru turistii care vor sa mearga la munte. Astazi s-a deschis circulatia rutiera pe Transfagarasan, soseaua care ajunge la peste 2.000 de metri altitudine. Circulatia va fi permisa pe acest drum timp de patru luni.

Exista insa si o portiune de drum pe care nu se poate circula intre ora 21 si 7 dimineata, din cauza riscului caderilor de stanci. Este vorba despre sectorul de drum cuprins intre kilometri 104 si 130. De asemenea, 18 zone sunt semnalizate astfel incat soferii sa stie ca stationarea este periculoasa.

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Soseaua Transfagarasan leaga Transilvania de Muntenia, traversand cel mai inalt lant muntos din Romania, Muntii Fagaras. Drumul duce la Lacul Balea, cel mai mare lac glaciar de la noi din tara.

Potrivit unui sondaj realizat de ziare.com, aproape jumatate dintre respondenti au considerat Transfagarasanul ca fiind cea mai frumoasa sosea a Romaniei.

Sursa foto: terra-z.ru

In schimb, aproape un sfert dintre respondenti au fost de parere ca Transalpina, soseaua care leaga Oltenia de Transilvania, este cea mai frumoasa din tara noastra. Din pacate, in ceea ce priveste Transalpina, autoritatile au decis ca aceasta va fi inchisa traficului rutier in acest an, din cauza lipsei elementelor de siguranta.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea