Social

#datorii #fisc #datorii fisc

Veste buna! Poti vedea online ce datorii ai la Fisc

Oricine doreste poate verifica online, incepand din aceasta saptamana, care este situatia sa fiscala. Sistemul intitulat Spatiul Privat Virtual a fost implementat la nivel national, dupa ce timp de trei luni a fost testat de catre contribuabilii din Bucuresti si Ilfov.

Pentru a accesa Spatiul Privat Virtual, persoanele fizice au nevoie de certificate digitale calificate sau se pot identifica electronic si prin credentiale de tip nume/parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta.

Prin intermediul acestui sistem, contribuabilii isi pot verifica soldul obligatiilor neachitate, decizia de impunere anuala si nota privind obligatiile de plata, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informatiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online, scrie Mediafax. De asemenea, contribuabilii mai pot verifica online informatiile cuprinse in declaratia 112, respectiv sumele declarate de angajator pentru contributiile de asigurari sociale in functie de veniturile realizate.

Aceste serviciu urmeaza sa fie imbogatit in urmatoarea perioada, astfel incat sa se extinda categoriile documentelor si informatiilor disponibile online.

Sursa foto: workathomeceo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea