Social

#indemnizatie mame #cresterea indemnizatiei #anunt buget #subventie buget

Veste buna pentru viitoarele mame. Indemnizatia de la stat ar putea creste!

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunutat ca se lucreaza la posibilitatea revenirii cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din venitul mediu salarial al parintelui in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului, fara nici o plafonare.

In prezent, cuantumul indemnizatiei lunare incasate de la stat de mame se incadreaza intre minimum 1.200 de lei pentru femeile care opteaza pentru concediul de maternitate de doi ani, si cel mult 3.400 de lei, pentru femeile care aleg sa se intoarca la munca dupa un an. In cel din urma caz, sunt dezavantajate femeile care au beneficiat de salariu mai mare in perioada de dinaintea nasterii copilului si care nu pot incasa un venit mai mare, intrucat indemnizatia este plafonata la maximum 3.400 de lei.

Alocatia de stat pentru copii va ramane la 42 de lei pe luna, insa la nivelul Ministrului, sustine Rovana Plumb, se analizeaza posibilitatea suplimentarii veniturilor pentru copiii din familiile care au nevoie de ajutor, arata Mediafax.

Foto: laxons.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea