Social

# indemnizatie crestere copil #concediu paternal #concediu crestere copil #concediu maternal

Veste buna pentru parinti. Mai multi bani pentru cresterea copilului

Mamele care intra in concediu de crestere a copilului ar putea primi o a doua indemnizatie, daca senatorii vor aproba astazi acest lucru. Proiectul se afla pe ordinea de zi a alesilor, impreuna cu cel de prelungire a zilelor de concediu acordate tatalui la nasterea copilului.

Suplimentul la indemnizatia acordata in prezent mamelor ar veni din bugetul local, se arata in proiectul de lege. Astfel, mamele care opteaza pentru doi ani de concediu nu ar beneficia de suma maxima de 1200 de lei lunar, ci de ceva mai mult. Totusi, ajutorul de la bugetul local nu ar fi acordat tuturor mamelor, ci doar acelor care locuiesc in localitati cu rata natalitatii scazuta. 

De asemenea, pe masa senatorilor mai sta o propunere: concediul acordat tatalui la nasterea copilului sa creasca de la 5 la 10 zile. Ramane de vazut daca si in ce forma aceste propuneri vor fi aprobate. 

In plus, pe masa parlamentarilor, de data aceasta a celor de la Camera Deputatilor, mai sta un proiect, si anume acela de ridicare a plafonului indemnizatiei de crestere a copilului la 3.400 de lei si in cazul celor care opteaza pentru doi ani de concediu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea