Social

# crestere pensii si salarii #salarii bugetari #crestere pensii #salarii pensii #crestere salarii

Veste buna: cresc salariile si pensiile. Iata de cand!

Masura electorala sau nu, Guvernul a anuntat astazi indexarea tuturor pensiilor la inceputul lui 2015, dar si o majorare a salariilor din sistemul bugetar, tot de anul viitor.

Pe langa indexarea tuturor pensiilor, 2015 vine si cu o majorare suplimentara de venit pentru un sfert de milion dintre pensionari, informeaza Romania TV. "Cu certitudine ea va intra in aplicare de la inceputul lui 2015. Este vorba de cei 250.000 de pensionari pentru care s-a recalculat pana acum. Este vorba despre un venit suplimentar aferent la 10 luni de zile si va fi pus in aplicare din ianuarie 2015", a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Guvernul promite si indexarea salariilor pentru profesori si medici, dar inca nu a stabilit cuantumul cresterii. In plus, dupa o pauza de sase ani, vor fi majorate substantial si indemnizatiile persoanelor cu handicap. "Incepand cu ianuarie 2015, indemnizatiile persoanelor cu handicap vor fi majorate cu rata inflatiei. Cea mai mica indexare, cel mai mic nivel va fi de 16%", a mai spus ministrul Muncii.

Pe langa indexari, Executivul a anuntat ca are in plan sa continue si anul viitor cresterea salariului minim.

Sursa foto: rnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea