Social

#colaborare pimen cnsas #verdict pimen securitate

Verdictul colaborarii IPS Pimen cu Securitatea, intre trecutul si prezentul legii CNSAS

Curtea de Apel Bucuresti va judeca procesul in care contesta verdictul de colaborare cu securitatea , ca urmare a deciziei instantei supreme.

Insa, schimbarile ce au afectat legea CNSAS in 2008, inclusiv hotararea CCR privind functionarea CNSAS, ar putea afecta soarta acestui dosar. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca instanta competenta sa judece procesul in care IPS Pimen contesta verdictul de este Curtea de Apel Bucuresti, potrivit noii legi CNSAS.

Decizia a fost data dupa ce Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a cerut instantei supreme ca procesul sau cu CNSAS sa fie judecat de Curtea de Apel Suceava si nu de Tribunalul Bucuresti. In timpul procesului, reprezentantii CNSAS au invocat modificarile aduse noii legi CNSAS, potrivit carora competenta apartine Curtii de Apel Bucuresti, iar magistratii instantei supreme au fost de acord. Avocatul lui IPS Pimen invoca, insa, in aparare, faptul ca verdictul CNSAS a fost dat pe vechea lege de functionare a CNSAS.

Astfel, Vasile Tudor, avocatul Arhiepiscopului Sucevei si Radautilor a declarat, pentru NewsIn, ca decizia din 31 ianuarie 2008 a Curtii Constitutionale, prin care Legea nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste (n.r. reglementare in baza careia IPS Pimen a primit verdict de colaborare cu securitatea) a fost declarata neconstitutionala , va avea un rol decisiv in cadrul procesului care va incepe la Curtea de Apel Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea