Social

Vedeta verii: ceaiul cu gheata

Sa declaram razboi sucurilor din comert si sa ne intoarcem la ceaiurile naturale . Aromate, racoritoare si antisudorifice. Sunt cele trei calitati pe care trebuie sa le indeplineasca un ceai de vara. Optiunile sunt variate. Cateva dintre cele mai bune ne sunt recomandate de doctorul Cristina Pavel, medic primar medicina de familie, cu competente in apifitoterapie si homeopatie. Fructe si plante aromatice Cea mai savuroasa alegere este ceaiul din fructe. Hibiscus , macesele, fructele de padure, toate sunt racoritoare, puternic vitaminizate si au un gust foarte placut. Daca nu aveti fructele la indemana, va puteti orienta catre magazinele cu profil naturist. Dar un astfel de ceai nu se alege la intamplare. El trebuie sa contina pulbere de fructe, si nu arome. Si plantele aromatice sunt la mare cautare vara. Menta, ceaiul verde, roinita, feniculul sau coriandrul se pot consuma sub forma de infuzie, cu o lingurita de planta la 200 ml de apa fiarta. Datorita uleiurilor volatile, plantele aromatice trateaza si tulburarile gastrointestinale (diaree, enterocolite), foarte frecvente in sezonul calduros. Celor care transpira intens vara, dr Cristina Pavel le recomanda plante antisudorifice. Salvia, scoarta de stejar, scoarta de salcie, frunzele de nuc blocheaza transpiratia. Salvia si frunzele de nuc se prepara sub forma de infuzie, cu o lingurita de planta la 200 ml de apa fiarta, iar scoarta de stejar si salcie sub forma de decoct, cu aceeasi cantitate, care se fierbe zece minute. Pentru un gust mai placut, plantele antisudorifice pot fi amestecate cu cele aromatice. Infuziile din plantele amare precum coada soricelului sau pelinul au un efect racoritor si antisudorific. O astfel de infuzie se prepara cu o lingurita de planta la o cana cu apa (250 ml). Ceaiul din plante amare poate fi mai placut daca adaugati o lingurita de miere sau daca il amestecati cu plante aromatice. Un ceai foarte racoritor se prepara dintr-un amestec de ceai verde si menta, in parti egale. Pentru ca inca mai este sezonul mentei, se pot folosi frunzele verzi. Amestecul se prepara sub forma de infuzie, cu o crenguta de menta si o lingurita de ceai verde (uscat). Plantele se infuzeaza cel mult trei minute, iar ceaiul se consuma rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea