Social

Vedeta Australian Open s-a antrenat in Ardeal

Australian Open are un invitat-surpriza in semifinale, Marcos Baghdatis. Primul sau antrenor a fost Jean Dobrescu, un roman care l-a adus sa se antreneze la Satu Mare.

Australienii l-au adoptat usor pe Marcos Baghdatis. Stilul sau aparent dezordonat de a juca tenis, absenta eroilor locali de la fazele superioare ale Australian Open sau galagioasa galerie care il incurajeaza din tribunele arenei Rod Laver au condus spre o comuniune intre jucator si public. Din aceasta buna intelegere a rezultat o noua victorie-surpriza pentru cipriotul cu tata libanez, ultima victima fiindu-i, in sferturi, Ivan Ljubicici, principalul artizan al cistigarii Cupei Davis de catre Croatia. Meciul s-a intins mult dupa miezul noptii, pina aproape de ora 1.30, pe durata a cinci seturi (6-4, 6-2, 4-6, 3-6, 6-3), iar cipriotul ramine aproape de armata de unchi si verisori propasita pe meleaguri australiene.

Asul injuraturilor

Traseele multinationale ale lui Baghdatis nu au ocolit nici Romania, de tara noastra fiind legat chiar inceputul carierei sale de tenisman. Primul sau antrenor, la Sporting Club Limassol, a fost romanul Jean Dobrescu, care nu l-a pregatit numai in Insula Afroditei, ci in 1998 l-a adus chiar la un stagiu de antrenament la Satu Mare. Baghdatis a participat la turnee in Zalau, Oradea, Alba si n-a prea trecut de turul doi, a spus pentru ziarul Gazeta de Nord-Vest colegul sau de camera din acea perioada, Rares Cuzdriorean. Dupa cantonamentul din Romania s-a apucat serios de tenis, a avut sansa sa fie sprijinit cu bani de federatie si a plecat la Scoala de tenis de la Paris. Am ramas buni prieteni. Ne-am vazut ultima oara in decembrie 2005 cind am fost in Cipru pentru o luna de pregatire, a mai declarat Rares, care l-a invatat pe cipriot si citeva cuvinte in limba romana, acesta prinzind cu predilectie injuraturile. Out-sider in meciurile cu Roddick si Ljubicici, Baghdatis pleaca si in semifinale, impotriva lui David Nalbandian, cu sansa a doua. Argentinianul l-a umilit cu 7-5, 6-0, 6-0 pe Fabrice Santoro, intr-o partida cu un singur sens de desfasurare.

Razbunarea femeii-barbat

In primul sfert de finala feminin, Maria Sarapova si Nadia Petrova au jucat cea mai urita partida a zilei, un concurs intre cine greseste mai mult. A cistigat Sarapova, cu 7-6, 6-4, dar in total s-au consemnat 85 de greseli nefortate si 20 de duble greseli. Meciul vedeta le-a opus pe Lindsay Davenport si Justine Henin-Hardenne, iar temerile americancei ca suprafata tare de joc ii va afecta dureros glezna accidentata s-au adeverit. A cistigat Justine, invingatoare la Australian Open in 2003 si 2004, care joaca in semifinale cu Sarapova. Pentru ultimele doua locuri din semifinale class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/lupta" title="lupta">lupta " title="lupta">lupta " title="lupta">lupta patru jucatoare si toate au motivele lor sa se considere increzatoare ca vor cistiga. Printre altele, Patty Schnyder a completat pregatirea fizica obisnuita cu o sedinta de inot cu rechinii, la Acvariul din Melbourne, in timp ce adversara sa, Amelie Mauresmo, s-ar considera nedreptatita daca nu s-ar intilni in semifinale cu Martina Hingis (elvetianca joaca azi). Ea asteapta de sapte ani sa se razbune, dupa ce Hingis, in 1999, tot la Australian Open, a sugerat ca este lesbiana: Amelie Mauresmo este aici cu prietena sa. Ea este pe jumatate barbat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea