Social

#aleksei al ii-lea #patriarhul rusiei gorbaciov #vaticanul indurerat

Vaticanul, "surprins si indurerat" de moartea lui Aleksei al II-lea

Vaticanul si-a exprimat "surprinderea" si "durerea" fata de decesul Patriarhului rus Aleksei al II-lea, la varsta de 79 de ani, potrivit unui scurt comunicat.

Secretarul Consiliului pontifical pentru unitatea crestinilor - organismul care gestioneaza relatiile cu ortodocsii - Brian Farrel a vorbit despre "surprinderea si durerea" Vaticanului in urma acestui anunt, relateaza AFP.

"aleksei al ii-lea a ghidat Biserica intr-o perioada de mari transformari . El a stiut sa-si asume aceasta misiune cu un mare simt de raspundere si cu dragoste fata de traditia rusa", potrivit prelatului.

Vaticanul a anuntat ca aceasta prima reactie va fi urmata de " condoleante oficiale" din partea Sfantului Scaun. "Sfantul Patriarh a murit la locuinta sa din Peredelkino, din apropiere de Moscova, vineri dimineata ", a informat seful biroului de presa, Vladimir Viguilianski. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea