Social

#temperaturi vara 2016 #vara 2016 #vremea pe 3 luni #prognoza meteo #vremea #meteo

Vara torida! Avertismentul meteorologilor

Ne asteapta o vara caniculara, cel putin in sud-est si local in sud si vest! Cel putin asa arata estimarile meteologilor pe trei luni.

In 2016 se va inregistra o crestere de 0,84 grade Celsius a temperaturii la nivel global, iar in tara noastra se preconizeaza din nou o vara fierbinte, cu vreme extrem de secetoasa, au anuntat meteorologii.

Pentru vara aceasta, estimarile arata ca vor fi putine ploi, mai ales in zonele de sud si de est, fiind posibila instalarea secetei. De asemenea, temperaturile vor depasi frecvent 35 de grade!

“Estimarile Centrului European pentru prognoza vremii pe termen mediu indica, la nivelul Romaniei, pentru vara 2016 un regim de temperaturi medii lunare mai ridicat decat in mod obisnuit, in special in partea de sud, sud-est, est si vest a tarii, zone in care temperaturile medii lunare vor putea depasi frecvent normele perioadei si, nu in ultimul rand, temperaturile maxime peste 35 de grade, acele zile caniculare vor fi din ce in ce mai frecvente si persistente”, a anuntat Elena Mateescu, director Executiv al Administratiei Nationale de. Meteorologie, scire romanialibera.ro.

August, luna de foc

Luna viitoare, vom avea temperaturi normale pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in regiunile sudice si local in cele sud- estice si estice, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de media climatologica.

Din iulie insa, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste normalul perioadei in sud-estul si local sudul si estul tarii, iar in rest vor fi valori termice apropiate de media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului.

In august, temperaturi caniculare in sud-est si local in sud si vest! Cantitatile totale de precipitatii se vor mentine deficitare in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand regiunile nordice unde se vor apropia de norma multianuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea