Social

Vara timpurie pentru romani si in aceasta saptamana

Dupa ce in weekend au fost temperaturi de vara timpurie, se pare ca vremea buna nu va parasi tara noastra nici in prima parte a saptamanii care tocmai incepe.

Meteorologii spun ca aceasta incalzire a vremii se datoreaza faptului ca deasupra tarii noastre stationeaza un val de aer tropical , venit dinspre nordul Africii si dinspre Marea Mediterana . Aceasta masa de aer cald aduce temperaturi cu aproximativ 5 grade mai mari decat ar fi normal la aceasta data.

Prognozele arata ca astazi si maine, maximele vor atinge 28-29 de grade in Campia de Vest si in Campia Romana , si chiar 31 de grade in Lunca Dunarii, temperaturi pe care, in mod normal, ar trebui sa fie de gasit in termometre abia in luna iulie.

Din partea a doua a saptamanii insa, lucrurile se schimba in anumite parti ale tarii. De miercuri, in vest, vin ploile, facand ca temperaturile sa mai scada putin, in timp ce in sudul si in estul tarii maximele ajung in jurul valorii de 30 de grade.

Astazi, vremea este foarte calda, dar instabila in majoritatea zonelor tarii, mai precis in vest, centru si nord, acolo unde sunt asteptate ploi, asociate cu tunete si fulgere. Maximele vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade, cu valori ceva mai scazute doar pe litoral.

In Capitala, astazi este anuntata vreme frumoasa si deosebit de calda: la amiaza sunt asteptate temperaturi in jur de 30 de grade, valoare cu aproape 5 grade mai mare decat normala acestei perioade.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea