Social

Vara in aprilie in Romania

Temperaturi de vara, in aprilie, dupa ce acum doua zile meteorologii anuntau temperaturi extreme in urmatoarele doua luni. Prognozele meteo continua sa spuna ca pana la sfarsitul saptamanii vremea va continua sa se incalzeasca, iar sambata, se va atinge varful de caldura al acestei perioade. Acest fenomen se datoreaza unui val de aer cald care a venit inspre tara noastra dinspre Marea Mediterana si nordul Africii.

Prognozele spun ca la sfarsitul acestei saptamani vom avea zile de vara autentice , cu temperaturi de pana la 29 de grade. Daca in vestul, centrul si nordul tarii se vor atinge maxime intre 20 si 25 de grade, in sud si sud-est vor fi chiar si mai mari. Insa la inceputul saptamanii viitoare, temperatura va scadea usor si se va reveni la regimul termic normal, adica la maxime cuprinse intre 15 si 20 de grade.

Astazi maximele termice vor depasi cu cateva grade valorile normale pentru aceasta data si vor fi cuprinse intre 12 si 23 de grade, cerul va fi temporar noros si va ploua slab, in nordul si in centrul tarii. Si in sud vor fi innorari trecatoare, dar aici nu cad decat cativa stropi razleti, cel mai probabil in zonele de deal.

In Capitala bucurestenii se pot bucura in continuare de vreme buna. Desi azi vor fi mai multi nori decat ieri, ploile vor lipsi. Pe parcursul zilei vor fi si perioade insorite, asa ca ziua va fi placuta din punct de vedere termic, cu valori in jurul a 20 de grade Celsius.

Zilele trecute meteorologii anuntau ca luna mai va aduce temperaturi extreme de peste 32 de grade Celsius, canicula neocolind nici in acest an tara noastra. Astfel, pentru luna mai au fost anuntate valori maxime normale mai mari cu peste 7 grade Celsius, in conditiile in care temperatura normala pentru aceasta perioada se ridica la 25 de grade Celsius. Nici ploile nu vor fi dese, dar vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de tunete , fulgere si vant puternic .

Si iunie se va abate de la normal. In sudul tarii, vor fi zile in care temperatura va depasi si 35 de grade, desi maxima nu trebuie sa depaseasca 30 grade Celsius.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea